September 1, 2011

entry hari raya


Assalamu'alaikum

okay .
bakal memasuki hari raya ke tiga
alhamdulillah syukur ya Allah atas segala nikmat Mu

okay
saje nak buat entry hari raya

makan raya ni xboleh bnyk2
nanti badan ak yg dah sedia gemok ni akan jd gemok !
oh man ! . . aku sentap giler !
aku rase hampir semua mak cik pakcik sedare aku komen
BADAN AKU MAKIN GEMOK !
termasok la abg2 aku yg tersayng .
uhhh =( so sad
aku rase mase kat banting ak praktikal arituh
xde la bnyk ak mkan mase sahur and berbuka
aishh
cmne tah leh gemok jugak !
aku tertekan
terasa seperti tahap keyakinan diri aku dah RENDAH !
bile orang start je kate
"eh nurul, makin ... "
tak sempat orang tuh habes kan kate
ak dah sambung dulu
"makin gemok kan "
erghh
act aku rase nak jerit kuat2 mase tuh
wehh ak taw ak makin gemok !!!!!!!!!
aku tertekan ! =(

ayat mereka akan berkata
"nape makin naik badan ni nurul? bahagia ke?"
ouhh xde kne mengene laaa . haiyoo

aku nak tips nak kurus !
pleaszzzzzzzzzzzzz
huaaaaaa =(
tadi dngn tenang nye
abang ak kasi ayat makan dalam
" diet la . awak tuh pmpn . senang je nk diet ni. nak atau xnak je "
weh malu giler ! sampai abg ak dh cakap cmni
aku xpnah rase down cmni
sob sob sob

so lepas ni
harus lah aku berhati2 dalam pemakanan
adoii suffer3 !

okay . . mood berubah kepada seronok
waa kuih raya aku buat dapat sambutan la jugak kan
hahahaha
seb bek ade orng nk mkan
even kuih arab yg ak wat tuh
saiz nye lain2 sampai cousin terchenta ak dok bising2
hahaha xpe la ainaa . . jnji ko makan =)

and raya kali ni sangat padat !
dua hari ni aku xberkesempatan beraya mana2 rumah lagi
raya 1st, after perfom solat sunat separuh dr adik2 ayah aku dtg . .
malam bbq kat kg
raya 2nd adik2 mak aku dtg smpi petng
malam lak adik2 ayah aku lak yg len dtg
heee bile mase aku nk g berye ni
hua3 esok lusa kot =)

alhamdulillah
even dah berumur 20
masih dapat duit raye . haaa
and aku ditugaskan oleh abg aku nak bg duit raye kat sume cousin2 aku
dy malu nk bg sndr . sengal ~~ hahahaha

okay ni ade la sket gmbr raye
bru dapat yg ni je
yg len xmintx kat abg aku lgi .
heee


raya pertama bersama family tercinta


2 syawal (family mak, tp ramai yang tak ade lg ni ) thanx dtg umah saya !
p/s : abaikan kegemukan saya yang nyata tuh
btw, abg aku kate kalo pkai kamera dy, orng yg dok tepi tuh mang akn nmpk gemok sebab effect2 tertentu . haa ! so terbukti, ak xla segemok ni sbnr nye . hahahaha effect je tuh . hahaha


okay . . saje . xde keje


mohamad norsolleh bin zainal

okay . .

SALAM AIDILFITRI UNTUK SEMUA !
MAAF ZAHIR DAN BATIN
=)

GRACIAS

p/s : duit raya terkumpul setakat ini : RM*53
=)

wasalam




4 comments:

  1. xde la taufiq =) . kamu nye umah ade kek batik ke mase rye ? =P

    ReplyDelete
  2. HAHAHA..dwet raya aku rm 100++ taw! :D

    ReplyDelete
  3. hahaha untung laa . share sket . hik3

    ReplyDelete